Мигдальні пелюстки


КОРИСНО ЗНАТИ: Мигдаль – це дерево невеликого розміру. Думаємо, переважна більшість скаже, що мигдаль – це горіх. Дане твердження не відповідає дійсності, оскільки мигдаль за своїм походженням відноситься до кісточкових плодів. Навіть за своєю формою і зовнішньому вигляду мигдаль нагадує абрикосову кісточку. Батьківщиною мигдалевого дерева вважається регіон Середньої Азії і Середземномор’я. У Стародавньому Єгипті мигдаль вважали їжею, якої гідні тільки фараони. В наш час мигдаль став загальнодоступною розкішшю. Крім самого плоду використовують похідні продукти. виготовлені з мигдалю, наприклад мигдальні пелюстки. Відповідно до визначення, прийнятим в харчовій промисловості, мигдальні пелюстки – це нарізані спеціальним чином очищені ядра мигдальних горіхів. Мигдальні пластинки – це ніщо інше, як мигдальні горіхи нарізані найтоншими пластинками. Цю популярну кондитерську прикрасу досить часто використовують при виготовленні святкових тортів чи тістечок.