Кус-кус Марокканський


КОРИСНО ЗНАТИ:
Кус-кус — виготовляють із манної крупи  твердих сортів пшениці сорту Дурум, і   використовують  у приготуванні великої кількості страв у Північній Африці.  В старі часи кус-кус виготовляли з пшона, потім з ячменю і тільки декілька століть тому його почали виготовляти з пшениці твердих сортів. Традиційно кус-кус виготовляють жінки, збризкуючи краплями джерельної води найдрібніші частинки зерен. Під могутньою силою води частинки зерен утворюють сонячні крупинки, які після дбайливого ставлення до них людини (кухаря) перетворюються на найсмачніші страви.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: Кус-кус залити окропом на 5 хв. в термостійкій посудині і накрити кришкою (з розрахунку на 100г кус-кусу 200г води).