Кус-кус Ізраїльський


КОРИСНО ЗНАТИ: Ізраїльський кус-кус – один з наймолодших продуктів у світі, як не дивно це звучить. Він з’явився в складний для Ізраїлю період (1949-1959р.), коли перший прем’єр-міністр Ізраїлю Давид Бен-Гуріон попросив спеціалістів придумати заміну рису. У підсумку з’явився новий різновид крупи – птітім, який в народі назвали рисом Бен-Гуріона. Вийшло щось середнє між макаронами і кус-кусом. Птітім виготовлявся з борошна твердих сортів пшениці (Дурум). Спочатку він мав форму зерняток рису, але потім, винахідники змінили форму на кульки і назвали крупу ізраїльським кус-кусом. Птітім  містить велику кількість рослинного протеїну та вітамінів групи В.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: Птітім засипати в киплячу підсолену воду (з розрахунку на 100 г птітіма – 200мл води). Варити із закритою кришкою на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.