Горох колотий шліфований зелений


КОРИСНО ЗНАТИ: Одна з найдавніших культур, вирощуваних нашими предками.  Рослинний білок гороху складається з дуже важливих для життєдіяльності організму людини амінокислот та інших корисних речовин. Зелений горох в нашій країні менш поширений, ніж жовтий. При цьому він заслуговує  куди більшої уваги. За смаком він вигідно відрізняється від жовтого – солодший і ніжний і  швидше розварюється.
Велику користь для організму приносить горохова клітковина, вона сприяє виведенню шлаків з організму. Лікарі радять вживати горох при ожирінні, атеросклерозі, анемії і для профілактики зобу. Є дослідження, які доводять користь гороху в боротьбі з раковими клітинами. Горох здатний перешкоджати утворенню тромбів в судинах, регулює рівень холестерину в крові, виводить жовч. Найважливіша властивість гороху – це, безсумнівно, те, що він є багатим джерелом білка.  Жінкам буде цікаво дізнатися, що регулярне вживання гороху гальмує процеси старіння шкіри і всього організму в цілому.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: Горох зелений промити та залити водою (з розрахунку на 100г гороху 200мл води),  довести до кипіння,  варити на слабкому вогні  під кришкою протягом 30 хвилин, посолити наприкінці варіння.